Symbol 13

E-Bilgi Edinme    BİMER

KUR'AN-I KERIM| DİNİ BİLGİLER| HADİS-İ ŞERİF| DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI| OSMANIYE VALİLİĞİ| ISAM| T.D.V.|
sol menu

Atatürk ve Din

Balıkesir Hutbesi

Müftülüğümüz

İl Müftümüz

Personel

Camilerimiz

Kur'an Kursları

Hac ve Umre

Vaaz ve İrşad

Hutbeler

Kamu Hizmet Standardı

SINAVLAR

K.D.H. ETKINLIKLERI

AILE VE DINI REH. BUROSU

DİYANET İŞL . BAŞKANIMIZ OSMANİYE

DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ PROF.DR.ALİ BARDAKOĞLU OSMANİYE'DE

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen din görevlilerini bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı Cebelibereket Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantıya Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara ve Osmaniye İl Müftülüğü bünyesinde her unvanda görev yapan personel katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan bilgilendirme toplantısı, Kuran’ı Kerim okunmasıyla devam etti. Osmaniye İl Müftülüğü hizmetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösteriminden sonra toplantının açılış konuşmasını Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul yaptı. İl Müftüsü Çortul, bilgilendirme ve değerlendirme toplantısının hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, Osmaniye’nin çok göç alan bir il olması nedeniyle yeni mahalleleri oluştuğunu, bu mahallelerde yeni camiler inşa ettiklerini, bu camilerde din görevlisi olmadığını, gönüllülerin bu camilerde görev yaptığını söyleyerek Diyanet İşleri Başkanlığından bu konuda daha çok destek beklediklerini söyledi.

Toplantının devamında konuşan Vali Celalettin Cerrah, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nu Osmaniye’de görmekten büyük bir şeref duyduğunu söyleyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Diyanet İşleri Başkanımız, bugün din görevlilerimizi dinlemek, sorunları yerinde çözmek için burada bulunuyor. İlimizin 200 bin merkez olmak üzere toplam 470 bin nüfusu var. 470 bin nüfusumuza, 677 din adamımız hizmet veriyor. Din görevlilerimiz önemli bir hizmet üstleniyor. Halkımıza hem dinimizi öğretiyorlar hem dinle ilgili sorunlarını çözüyorlar hem de halkın devletine olan saygısını kendi kanallarıyla öğretiyorlar. Bu açıdan din adamları olarak verdiğiniz büyük bir hizmet. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.

Toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ise; “Diyanet İşleri Başkanlığı, görevini yaparken Cumhuriyet’in bir kurumu olduğunun farkındadır. 21. yüzyılda bulunduğunun farkındadır. Bilgiyi İslam’ın ana kaynaklarından almak gerektiğinin ama bu ana kaynaklardan alınan bilginin çağdaş dünyaya anlaşılır biçimde sunulmasının zaruretini görmektedir. Bu hususlar ülkemiz Müslümanlığını ve Diyanet İşleri Başkanlığımızı hem önemli bir örnek olarak ortaya çıkarmakta hem de ağır bir sorumluluk olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye’deki islami hayat, din hizmetleri, Diyanet İşleri Başkanlığı hem İslam ülkeleri hem de batı açısından ayrı ayrı önem taşımaktadır. Çünkü biz Cumhuriyetimizin temel değerleriyle, tarihimizle, milli değerlerimizle, modern dünyanın ürettikleriyle dinimizin ana kaynaklarının doğru bilgisini buluşturabilmiş, bunları birbiri ile yarıştırmadan bir arada tutabilmiş bir milletiz. Bu son derece önemlidir. Artık biz İslam dünyasına da, batı toplumuna da Müslümanlıkla modern hayatın, Müslümanlıkla demokrasinin, Müslümanlıkla laikliğin, Müslümanlıkla milli ve manevi değerlerine sahip çıkmanın, Müslümanlıkla insan haklarına, kadın haklarına, çocuk haklarına, çevre bilincine sahip çıkmanın bağdaştığını, uzlaştığını ve hatta bunların birinin diğerinin gereği olduğunu çok rahat anlatabiliyoruz ve bunun örneklerini sunabiliyoruz.”dedi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, din görevlilerinin barışın ve sevginin öncüleri olmaları gerektiğini de belirterek bunun yolunun bilgiden geçtiğini söyledi. Bu hakikatten hareketle din görevlileri arasında bir okuma seferberliği başlattıklarını söyleyen Prof. Dr. Bardakoğlu, sadece okuyan değil aynı zamanda toplumunu okutan bir din görevlisi olmak zorunda olduklarını vurguladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu konuşmasını toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek bitirdi.

Konuşmaların bitiminde, Osmaniye İl Müftülüğünün başarılı personeline sertifikaları, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu tarafından verildi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

sag menu

Bir Ayet

EY İMAN EDENLER! ALLAHA VE PEYGAMBERE HAİNLİK ETMEYİN.BİLE BİLE KENDİ(ARANIZDAKİ)EMANETLERİNİZE DE HAİNLİK ETMEYİN. ENFAL,27 ..

Bir Hadis